Skip to Content

Driedubbelportret

Drie beeldend kunstenaars in Deventer werken samen in een unieke cursus.

Na het succes van vorig jaar willen de kunstenaars deze cursus nogmaals aanbieden. Een spannende kunstestafette van 15 avonden in drie ateliers in van Deventer. Het is een spannende ontdekkingstocht door drie kunstzinnige disciplines, tekenen/schilderen, edelsmeden en beeldhouwen. Bijzonder is dat cursisten de vertaalslag gaan maken van plat naar ruimtelijk en van klein detail naar het grotere geheel. Het is zowel interessant voor beginners als voor gevorderden.

Eerst gaan ze aan de slag bij teken-en schilderdocent Judith Veldhoen. Hier maken ze kennis met de snelle ideeënfase waarin ontwerpen worden vormgegeven, met potlood, houtskool en verf. Vervolgens schuiven de cursisten met tekeningen aan achter de werkbank bij edelsmid Jeannette Knigge. Er wordt een aantrekkelijk detail uit het werk gekozen en vertaald naar een zilveren sieraad. Noeste arbeid op de vierkante centimeter. Met de tekeningen en het sieraad onder de arm gaat de cursist tenslotte naar het atelier van beeldhouwer Inge Ikink. Daar wordt de platte vorm in een ruimtelijke vorm vertaald en/of het kleine detail tot groter geheel gemaakt, door een steen te bewerken met hamer en beitel.

De drie kunstenaars zijn gepassioneerde ambachtsvrouwen, die ieder lesgeven in hun eigen atelier in Deventer. Zij zullen de cursisten met raad en daad bijstaan in de creatieve processen. Na afloop zijn de deelnemers een bijzondere ervaring en drie eigenzinnige kunstwerken rijker.

De drie kunstenaars zijn vorig jaar een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam 3Vrouwen3Ambachten (3V3A). Ze houden van het ambachtelijke in hun vak en willen dat graag uitdragen naar een breder publiek. Cursisten kunnen kennis maken met het gereedschap en de materialen die worden gebruikt in de eigen ateliers. Zo krijgen ze als het ware een kijkje in de keuken, achter de schermen.

Vorig jaar is gebleken dat er veel uit deze combinatie te halen valt, er werden mooie werken gemaakt. Er zijn meer mogelijkheden voor creatieve geesten om cursussen te volgen in Deventer, maar een combinatie van deze drie disciplines is sinds vorig jaar nieuw.

Judith Veldhoen www.graafin.nl 0629050009
Inge Ikink www.inge-ikink.com 0630688388
Jeannette Knigge www.kunstgoud.nl 0630349167


3Vrouwen 3Ambachten
Aanvang: 6 oktober 2014
Tijd: maandagavond  19.30 -22.00 uur
Kosten: €333,-
NB: materialen worden apart berekend per kunstdiscipline.