Skip to Content

Alle 13 goed, expositie Jeroen Diepenmaat

Van 22 maart tot 19 juni is bij KunstGoud werk van Jeroen Diepenmaat te zien. Sinds 1 januari 2013 werkt Jeroen Diepenmaat aan een serie tekeningen onder de titel Every Single Day. Elke dag maakt hij een portret van een 45 toeren vinyl singletje.

Niet de hoes maar het schijfje zelf geldt als uitgangspunt voor een werk. Dit resulteert in gedetailleerde realistische tekeningen tot vrije expressieve werken. Waarbij Jeroen zoekt naar aansluitpunten in de muziek. Volgens een vast ritueel kiest hij elke dag een lied, luistert de single en zet het zwarte schijfje dan voor zich om er een tekening van te maken.

Voor Kunstgoud maakte Jeannette Knigge een persoonlijke selectie van 13 tekeningen uit deze serie. De serie draagt de titel ‘Alle dertien goed’, verwijzend naar de illustere serie LP’s uit de jaren zeventig met daarop de dertien populairste liedjes van dat moment. Jeannette koos voor een aaneengesloten reeks tekeningen, waarin het verloop van de dagen goed te volgen is, als een variatie op thema’s zoals in de jazz ook wel gebruikelijk is.

De dertien singletjes zelf vormen het uitgangspunt voor een cd waarop de singletjes als klankbron worden gebruikt. Jeroen Diepenmaat maakte een compositie met ‘Alle dertien goed’-singletjes die Jeannette koos voor in haar winkel. Evenals de tekeningen, is deze cd bij Kunstgoud te koop.