Skip to Content

De kop is er af

We zijn begonnen! Na een toelatings procedure en een spannende tijd om voldoende financiële middelen bij elkaar te sprokkelen, gaat het nu echt gebeuren! Ik ga beginnen aan de master MASieraad, Jewellery Design and Arts in Hasselt, Belgie.

In september kan ik dan eindelijk kennismaken met mijn mede studenten. We zijn samen met de tweedejaars in een kampeerboerderij bij Ravenstein ondergebracht om vanuit daar dagelijks naar het atelier van Ruudt Peters te lopen. De eerstejaars van mijn studie zijn mensen met ieder zijn eigen achtergrond en verhaal. In totaal zijn we met 5 studenten, waarvan ik de enige Europeaan ben. We hebben een intensieve week voor de boeg waarbij we de hele dag met elkaar zullen zijn.

Maandagavond trappen we af met een plant-based barbeque in gezelschap van al onze docenten. Een informele kennismaking, fijn om alle gezichten te zien!

Gedurende deze week zullen we verschillende introducties krijgen over wat ons het komende jaar te wachten staat. We hebben lezingen, moeten wat teksten lezen en analyseren. Door korte snelle opdrachten met verschillende materialen zal ik ook nog eens extra uit mijn comfortzone getrokken worden.

De eerste dag wordt verzorgt door Ted Noten en Kalkidan Hoex, we hebben voor dit onderdeel thuis al een nametag gemaakt, eentje die verder gaat dan het gebruikelijke kaartje op de borst :-). Mijn nametag wordt een kraal voor in mijn haar.

Iedere dag is er een nieuw koppel docenten die er op hun eigen manier voor zorgt dat wij kennis maken met hen, hun manier van werken en praten maar ook kennis maken met elkaar en reflecteren op elkaar en onszelf.

Deze superintense week vond ik fantastisch, vol goede moed begin in volgende week in Hasselt!