Skip to Content

Driedubbelportret

Drie beeldend kunstenaars in Deventer werken samen in een unieke cursus. Een spannende kunst-estafette van 15 avonden in drie ateliers in het historische hart van Deventer. Een gevarieerde driedubbele cursus, waarin je de verschillende disciplines zelf gaat ervaren. Het is alsof je in een heerlijke snoepwinkel bent en alle snoepjes zelf mag proeven. Je gaat tekenen/schilderen, beeldhouwen en edelsmeden.

Eerst ga je aan de slag bij teken-en schilderdocent Judith Veldhoen. Hier maak je kennis met de snelle ideeënfase waarin ontwerpen worden vormgegeven, met potlood, houtskool en verf. Met de tekeningen onder de arm ga je naar het atelier van beeldhouwer Inge Ikink. Daar vertaal je de platte vorm in een ruimtelijke vorm en hak je met hamer en beitel in de steen. Vervolgens schuif je met je tekeningen en beeld aan in de werkbank bij edelsmid Jeannette Knigge.  Je kiest een aantrekkelijk detail uit je werk en vertaalt dat naar een zilveren sieraad. Noeste arbeid op de vierkante centimeter.

De drie kunstenaars  zijn gepassioneerde ambachtsvrouwen, die ieder lesgeven in hun eigen atelier in de historische binnenstad van Deventer. Zij zullen je met raad en daad bijstaan in de creatieve processen. Het is een spannende ontdekkingstocht door drie kunstzinnige disciplines, die elk hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden hebben. Bijzonder is dat je de vertaalslag gaat maken van plat naar ruimtelijk en van groot geheel naar klein detail.

Na afloop ben je een bijzondere ervaring en drie eigenzinnige kunstwerken rijker. Laat je verrassen en ontdek waar jouw talenten liggen!


3Vrouwen 3Ambachten
Aanvang september 2013
Tijd: maandagavond  19.30 -22.00 uur
Kosten: €333,-
NB: materialen worden apart berekend per kunstdiscipline.