Skip to Content

Feestelijke heropening door Burgemeester Heidema

Sinds kort heeft KunstGoud een ingrijpende uitbreiding ondergaan. Ontwerpers Harco Rutgers en Kasper Spormann lieten de ruimte helemaal strippen. Zo ontstond een lange rechthoekige ruimte, het oppervlak werd ca. 4x zo groot. Uitgangspunt voor het ontwerp is het karakter van een werkplaats. De nieuwe indeling bestaat grofweg uit drie delen; voorin de galerie en de werkplaats van goudsmid Jeannette Knigge, daarachter de cursisten-werkplaats en bij de binnentuin een ruime overleg- en bespreektafel.

Door de opstelling van de werkbanken is een veel betere interactie tussen de verschillende cursisten en de goudsmid mogelijk. De ruimte heeft nu ook meer mogelijkheden met betrekking tot bedrijfs- en andere feestjes. Tussen de werkbanken door is een looproute ontstaan naar de overlegtafel. Dit zorgt voor een bijzonder en ruimtelijk interieur. De materialisatie is licht en sober en versterkt het beeld van een werkplaats voor precieze en verfijnde handarbeid.

Kasper Spormann en Harco Rutgers hebben ervoor gezorgd dat de ruimte een prettige werksfeer uitademt, laagdrempelig is, ongedwongen en persoonlijk.

Een metamorfose van dit formaat vraag om een feestje. KunstGoud is verheugd te kunnen melden dat Burgemeester Heidema bereidt is de feestelijke heropening van KunstGoud te verrichten. De heropening zal 6 maart plaatsvinden om 13:00 uur. Jeroen Diepenmaat draait plaatjes.

Bij KunstGoud kunt u naast het uitgebreide aanbod van cursussen en workshops natuurlijk ook nog steeds terecht voor een persoonlijk sieraad, dat u samen met de goudsmid kunt ontwerpen, of een van de handgemaakte sieraden die op unieke wijze ge√ętaleerd zijn.